13 Νοε 2008

Το Αριστερό Μέτωπο στο πλευρό των εργαζομένων

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα δημοτικά ραδιόφωνα, εξέδωσε το Αριστερό Ριζοσπαστικό Μέτωπο. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ

Το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο συμπαραστέκεται ολόπλευρα στον αγώνα των εργαζομένων στους ραδιοσταθμούς Αθήνα 9.84, Air 104,4 fm,«Επικοινωνία», «Ξένιος» και «Κανάλι1», στην ιστοσελίδα www.athina984.gr, καθώς και σε όλους τους δημοτικούς σταθμούς, προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, αλλά και το δικαίωμα στην ενημέρωση πέρα και ενάντια στην εμπορευματοποίηση και στους νόμους της αγοράς.
Σε μια στιγμή που ο μονόδρομος της αγοράς οδήγησε στο αδιέξοδο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, οι εγχώριοι «μαθητευόμενοι μάγοι» των ιδιωτικοποιήσεων, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ΚΕΔΚΕ, γαλάζιοι αλλά και πράσινοι, προσπαθούν να μετατρέψουν υπηρεσίες και φορείς που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες σε ανώνυμες εταιρείες, που θα λειτουργούν με τους νόμους του κέρδους. Η ενημέρωση όμως αναβαθμίζεται όταν αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό και εξευτελίζεται όταν υποτάσσεται και γίνεται εμπόρευμα.

Συνάδελφοι, σε μια εποχή που οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ προετοιμάζουν νέα μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά μας, εκμεταλλευόμενοι την κρίση που ο δικός τους κόσμος δημιούργησε, είμαστε στο πλευρό σας:

- για την κατάργηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που υποχρεώνει την εμπορευματοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.
- Για την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου», που επιβάλλει στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να γίνουν Ανώνυμες Εταιρείες για να πάρουν άδεια λειτουργίας.
- Για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή – δημιουργική εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Καμία υποβάθμιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
- Για μαχητικό νικηφόρο αγώνα, ανεξάρτητο από τον «παχυδερμισμό» της ΕΣΗΕΑ, του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Αθήνα 13/11/08
@ριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: