5 Νοε 2008

Η "Συμπαράταξη" στο πλευρό των εργαζομένων

Συμπαράταξη για την Αθήνα
Παλαιολόγου 10, Πλ. Βάθη, Αθήνα 10438
Τηλ.: 5229632, 5249789,
Fax 5229638
E-mail: symparataxh@otenet.gr"

Η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ» στηρίζει ολόπλευρα τον αγώνα των εργαζομένων στον «Αθήνα 98,4», στον «Air 104,4 fm» και στο «www.athina984.gr», προκειμένου να μην ιδιωτικοποιηθεί ο σταθμός και μην χαθεί καμιά θέση εργασίας και καμία κατάκτηση των εργαζομένων. Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ θεωρούμε ότι ο 98,4 έχει σημαντική προσφορά όλα αυτά τα χρόνια και αυτό λόγω των εργαζομένων και παρά τις απαράδεκτες πολιτικές χειραγώγησής του από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις.


Σαν ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ διαφωνούσαμε και διαφωνούμε με τις πολιτικές επιλογές των Δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έγιναν και γίνονται όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος του Σταθμού και οι οποίες οδήγησαν στα σημερινά του προβλήματα. Όμως δεν δεχόμαστε να «πληρώσουν» οι εργαζόμενοι στο Σταθμό και οι χιλιάδες ακροατές του και δημότες της Αθήνας, τις επιλογές αυτές για χειραγώγηση και εμπορευματοποίηση του 98,4 όπως και των άλλων Δημοτικών υπηρεσιών. Ακόμα θεωρούμε συνυπεύθυνο τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έχει συναινέσει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη μετατροπή των δημοτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, επιλογές που οδήγησαν στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.


Συμφωνούμε απόλυτα με το ψήφισμα των εργαζομένων στο οποίο τονίζεται ότι «Η επιχειρούμενη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Α.Ε. αποσκοπεί στην πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης του λαού ενώ παράλληλα επιφέρει βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων στο επαγγελματικό επίπεδο και υπονομεύει καίρια τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα…. Η παράδοση των κοινωνικών αγαθών στο βωμό του εμπορικού κέρδους αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή που ξεπερνά τα όρια της κυβέρνησης και υποστηρίζεται θερμά η συγκαλυμμένα και από άλλες πολιτικές δυνάμεις...».


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τον Αθηναϊκό λαό, τους ακροατές του 98,4 να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον 98, 4, τον Air 104,4 fm και το www.athina984.gr



-----------------------------------------------


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ -ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάδελφοι,

Η κινητοποίηση των συναδέλφων (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) που εργάζονται στα δημοτικά ΜΜΕ έφερε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης (δηλ. να παραχωρήσει τα δημοτικά ΜΜΕ, και τις δημόσιες συχνότητες που αυτά χρησιμοποιούν, στους ιδιώτες), και υποχρέωσε τον υπουργό Εσωτερικών και Τύπου Πρ. Παυλόπουλο να "παγώσει" το σχεδιασμό ξεπουλήματος των σταθμών, μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Ο αγώνας στα δημοτικά Μέσα ασφαλώς πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί παντού όπου απειλούνται θέσεις εργασίας, Συλλογικές Συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, ιδίως αυτή την περίοδο που οδηγούμαστε σε παρατεταμένη περίοδο οικονομικής ύφεσης προφανώς και στον κλάδο των ΜΜΕ.

Από το activemedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: