5 Νοε 2008

Ερώτηση Μ. Στρατάκη για τη μετατροπή των δημοτικών ρ/σ σε Α.Ε.

Αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών για τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Α.Ε.

Αριθμός πρωτ: 9161
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών για τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Α.Ε.

Στις ρυθμίσεις του Υπουργείου για μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Ανώνυμες Εταιρείες αντιδρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Επειδή όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τον κοινωφελή χαρακτήρα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών ολόκληρης της χώρας.Επειδή ωστόσο, χρέος επίσης της Πολιτείας αποτελεί η διαφανή χρηματοδότηση των εν λόγω ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες τον τρόπο διαχείρισης τους ώστε να μη δημιουργείται η παραμικρή αμφιβολία για τα οφέλη που τους παρέχει,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΠΟΕΣΥ και των άλλων αρμόδιων φορέων, για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων σχετικά με τη μετατροπή των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

Το κείμενο έχει παρθεί από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: