1 Δεκ 2008

Συζήτηση στη Βουλή

Στο κοινοβούλιο συζητήθηκε το ζήτημα των Δημοτικών ραδιοφώνων και της μετατροπής τους σε ΑΕ, μετά από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη
Επίκαιρες ερωτήσεις πρώτου κύκλου
Πρώτη είναι η με αριθμό 290/18.11.2008 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Λιάνας Κανέλλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Η ερώτηση της κυρία Κανέλλη έχεις ως ακολούθως:
«Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς τόσο στην Αττική («Αθήνα 9.84», «Επικοινωνία», «Ξένιο 94,3» κ.α.) όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και για να μη μετατραπούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σε ανώνυμες εταιρείες κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο ή το μαρασμό τους.
Με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προωθείται η εμπορευματοποίηση –ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δικαιωμάτων και υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται δωρεάν από το κράτος.
Ταυτόχρονα ο νόμος «Ρουσόπουλου» που θέτει σαν προϋπόθεση, για την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες, στρέφεται κατά του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση και κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Η ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών θα επιβαρύνει την ήδη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα και είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό το Κ.Κ.Ε. αντιτάχθηκε με αποφασιστικό και κατηγορηματικό τρόπο και καταψήφισε το σχετικό νόμο στη Βουλή.
Επιπλέον οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τα ελλείμματα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και τα προβλήματά τους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούν να πληρώσουν το κόστος.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με τη μορφή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και με διασφαλισμένα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων σε αυτά.»
Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλος, έχει το λόγο για 3’ λεπτά.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρία Πρόεδρε, ο νόμος 3502/2007 είναι ο πρώτος νόμος, ύστερα από το 1990 περίπου, ο οποίος επιχειρεί να βάλει μια τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ανταποκρίνεται στην επιταγή του Συντάγματος του άρθρου 14 για την προσπάθεια διαμόρφωσης όρων αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοση ειδήσεων και της πολυφωνίας που πρέπει να υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ανταποκρίνεται στην ανάγκη για διαφάνεια, η οποία πρέπει να υπάρχει με συγκεκριμένες εγγυήσεις τις οποίες περιέχει και ανταποκρίνεται στην ανάγκη να γίνει με διαγωνιστική, διαφανή διαδικασία, επιτέλους, η αδειοδότηση.
Ο ίδιος νόμος επιπλέον για πρώτη φορά περιέχει ρυθμίσεις σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς και το ποιες πρέπει να είναι οι εγγυήσεις που εργοδότες πρέπει να παίρνουν για τους εργαζομένου και δη τους δημοσιογράφους.
Επομένως, είναι ένας νόμος ο οποίος προσπαθεί να βάλει τάξη και βεβαίως προβλέπει ότι τη μορφή την οποία πρέπει να έχουν οι σταθμοί γενικά συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και γενικά των τηλεοπτικών σταθμών. Πρέπει να έχουν τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας.





GK
(1DP)
Από εκεί και πέρα, πρέπει να σας τονίσω πως σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών γενικότερα, πρώτον, με το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα προσπάθησα να βάλουμε μια τάξη σε αυτό το άναρχο επίσης τοπίο των δημοτικών επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν γύρω στη δεκαετία του ’80, που καταβαράθρωσαν οικονομικά τους δήμους γιατί –ξέρετε- ανέλαβαν πρωτοβουλίες που ποτέ δεν τις έφεραν σε πέρας και γέμισαν ελλείμματα, μέσα από μια άναρχη και –το τονίζω- αδιαφανή πολλές φορές διαδικασία, την οποία ακολούθησαν σε ό,τι αφορά τα θέματα γενικότερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ξέρετε συγκεκριμένα παραδείγματα.
Δεύτερον, αφού μπήκε αυτή η τάξη, υπάρχει διάταξη του ν. 3613/2007, η οποία προβλέπει ειδικά για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς τη δυνατότητα να μεταφέρουν το προσωπικό, εφόσον δεν μπορεί να συντηρηθεί στο συγκεκριμένο σταθμό, με το ίδιο εργασιακό καθεστώς, εφόσον έχουν τριετή προϋπηρεσία, στον οικείο δήμο.
Πρόσφατα κατέθεσα σχέδιο νόμου, που αρχίζει να συζητείται τη Δευτέρα στην Επιτροπή, με το οποίο παρατείνεται για ένα χρόνο –τέλος 2009- η δυνατότητα προσαρμογής σε αυτό το καθεστώς, για να μπορέσουμε ακριβώς τις εκκρεμότητες που υπάρχουν να τις λύσουμε τελικά χωρίς να θιγεί το καθεστώς των εργαζομένων σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι έπρεπε.
Έχω όμως να κάνω δυο παρατηρήσεις στην ερώτησή σας. Είπατε πρώτα-πρώτα να έχουν τη μορφή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Κυρία Κανέλλη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδέποτε οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και όπως έχουν σήμερα είχαν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Ήταν ειδικού σκοπού, έτσι τους έφτιαξαν οι δήμοι.
Επομένως, ήταν ειδικού σκοπού. Επειδή γνωρίζω και τη νομική σας κατάρτιση, ξέρετε πολύ καλά ότι ήταν ειδικού σκοπού, αλλά ιδιωτικού δικαίου. Δεν αλλάζει το καθεστώς. Το ότι παίρνουν τη μορφή ανώνυμης εταιρίες, δεν σημαίνει ότι εμπορευματοποιούνται. Είναι μια μορφή, η οποία τους επιτρέπει να λειτουργήσουν και μάλιστα μέσα σε ένα κοινοτικό πλαίσιο, γιατί ξέρετε ότι αν δεν προσαρμοστούν και σε τέτοια δεδομένα, δεν θα μπορέσουν μελλοντικά να επιβιώσουν.
Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω και κάτι άλλο. Εγώ θα περίμενα από το Κομμουνιστικό Κόμμα, από όλα τα κόμματα και από την Κυβέρνηση –και το κάνω και εγώ όσο μπορώ και θα το τονίσω στη δευτερολογία μου- να υπάρχει ένας έλεγχος πώς ένας δήμος μέχρι τώρα έφτιαχνε και συντηρούσε ραδιοφωνικούς σταθμούς χωρίς να έχει καν τις δυνατότητες.
Δεν νομίζω ότι είναι νοοτροπία –και δεν μιλώ για εσάς, μιλάω γενικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- να ξεκινά τις οποιεσδήποτε δραστηριότητες, επιχειρηματικές, ραδιοφωνικές, χωρίς να έχει εξασφαλισμένους τους πόρους και ύστερα, όταν πέφτει έξω, όταν προσλαμβάνει υπέρογκο προσωπικό –που το προσλαμβάνει χωρίς καμία διαφάνεια- να ρίχνει το βάρος στο κράτος, για να συντηρήσει πράγματα, τα οποία προέρχονται –όπως ξέρετε- από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Γιατί αυτά που δίνουμε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ακόμα και τα έκτακτα που δίνουμε –και ξέρετε στο Κομμουνιστικό Κόμμα ότι το κάνουμε πάντοτε, γιατί έχουν τεράστια ελλείμματα οι δήμοι- αυτά προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει ένας έλεγχος και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όταν δεν μπορούν να τις φέρουν σε πέρας και ύστερα να τα μετακυλύουν στο κράτος, γιατί στην πραγματικότητα τα μετακυλύουν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κι εγώ σας ευχαριστώ.
Η κ. Κανέλλη έχει το λόγο.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Θα σας πω, κύριε Υπουργέ, ότι και εγώ εκπλήσσομαι από την απάντησή σας. Δεν φαντάζομαι να φαντάζεστε ότι διατυπώθηκε η ερώτηση έτσι γιατί δεν γνωρίζουμε νομικά, όπου προτείνουμε να μετατρέψετε επιτέλους κάτι από τον τομέα της επικοινωνίας σε δημοσίου χαρακτήρα υπηρεσία και να το βγάλετε από την αντίληψη περί ΣΔΙΤ, την οποία έχετε κυριολεκτικά και η προηγούμενη κυβέρνηση κι εσείς θεοποιήσει –μα, θεοποιήσει!- σε μια εποχή που πωλούνται και αγοράζονται οι συχνότητες!
Στην πραγματικότητα θα σας πω τι κάνετε. Απελευθερώνετε συχνότητες για αγορά από ιδιώτες. Ιδιωτικοποιείτε ακόμα και την πολιτική βούληση των κατοίκων μιας περιοχής, οι οποίοι μέχρι τώρα μπορεί να έχουν ζήσει πέντε, δέκα, δεκαπέντε σε ένα άναρχο τοπίο, για το οποίο βεβαίως δεν φταίει το Κομμουνιστικό Κόμμα!
Ξέρετε κάτι; Όταν μιλάτε για αναρχία σε ένα τοπίο, πρέπει να μιλάμε και για το είδος της πολιτικής τάξης που πρέπει να επιβάλλεται. Γιατί εξαιρετικά τακτοποιημένη ήταν η αγορά με διάφορα παιδιά και στη Lehman Brothers και εδώ και εκεί και παραπέρα και στα κανάλια και παντού! Όμως τα λεφτά από τη διαφήμιση τα έβγαλαν αυτοί οι λίγοι που ήταν με εκκρεμείς άδειες στον ιδιωτικό χώρο και παραμένουν χωρίς άδεια μέχρι σήμερα!
Επομένως, μην λέτε ποιος επιβιώνει και ποιος δεν επιβιώνει. Μην μου λέτε ότι τακτοποιείτε τα πράγματα, όταν σε εταιρίες ειδικού σκοπού ανθρώπους με ειδικό τρόπο, επαγγελματικό, θα τους μεταφέρετε πού! Θα πάρετε το μουσικό παραγωγό, για παράδειγμα, ενός ραδιοφωνικού σταθμού ή το δημοσιογράφο και θα τον πάτε στην εταιρία ανάπτυξης παιδικών σταθμών, για να διατηρήσετε το μισθό του; Αυτό μου λέτε; Και είναι ικανοποιητικό; Και δεν θα γίνει ξεσκαρτάρισμα;
Και νομίζετε ότι όλοι δουλεύουν με τέτοιες εργασιακές σχέσεις, πάνω από μια τριετία, σε ένα ρευστό τοπίο όπως είναι η ραδιοφωνία; Το πρόβλημα είναι βασικά πολιτικό, στ’ αλήθεια πολιτικό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ευκαιρίας. Υπάρχει πίσω σας το παράδειγμα του Βελγίου που η ελεύθερη ραδιοφωνία ξεκίνησε ως δημοτική και μετά μετατράπηκε στα λεγόμενα radio lieber, τα ελεύθερα ραδιόφωνα για να φύγει από την ασφυξία του κράτους.
Ξέρετε πού κατέληξαν τα ελεύθερα ραδιόφωνα; Εκεί που είμαστε σήμερα εμείς! Παραμένουν όμως οι δυνατότητες και αυτό είναι η κουβέντα εδώ. Πρώτα απ’ όλα να μην πειράξετε τους εργαζόμενους. Είναι άνθρωποι που ζουν είκοσι, εικοσιπέντε και τριάντα χρόνια. Αυτά τα λέτε σήμερα, επειδή τα λέει ο νόμος Ρουσόπουλου; Και τι σας πειράζει να αλλάξετε ένα λάθος από το νόμο Ρουσόπουλου δηλαδή στο κάτω-κάτω της γραφής;
Όταν όλοι οι δήμαρχοι χρησιμοποιούσαν δι’ ίδιον όφελος σταθμούς με πρώτο της Αθήνας, με μια σειρά από εμπορευματοποιημένες διαδικασίες πολύ πέρα της έννοιας της τοπικής ραδιοφωνίας, θα την πληρώσουν τώρα μικρότεροι δήμοι με μικρότερα ραδιόφωνα με μικρότερο βεληνεκές, φτάνει να βάλουν ένα αφεντικό επάνω στο κεφάλι τους;
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Θα σας πω και κάτι. Ακόμα και αν παίρνει πολιτική ή κομματική χροιά το σύνολο της αντιμετώπισης των προβλημάτων σε ένα δημοτικό σταθμό, στο κάτω-κάτω της γραφής γίνονται εκλογές και αλλάζουν οι άνθρωποι! Θα βάλετε πάνω έναν επιχειρηματία και θα είναι τα πράγματα πιο σταθερά;
Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είναι η ΕΡΤ και δεν μπορεί κανένας να πει ότι δεν δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια! Και είδαμε πού έφτασε! Είδαμε που έφτασε, στη φραπελιά! Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κάντε το και στους δήμους.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Παρακαλώ, ολοκληρώστε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Τελειώνω, κυρία Πρόεδρε.
Εδώ υπάρχει πολύς κόσμος που ζει με αυτά και δεν καταλαβαίνουμε εμείς γιατί ο κόσμος που ζει σε αυτά τα ραδιόφωνα και οι εργαζόμενοι που ζουν σε αυτά τα ραδιόφωνα στρατηγικές πολιτικές επιλογές και των δυο κομμάτων για τη χειραγώγηση των ψηφοφόρων και του λαού δια των μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να περάσει πια τυπικά και στους δήμους με τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας!
Θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες και θα αποκτήσουν διπλή ικανότητα να ελέγχουν ένα δήμο και να πουλάνε εκτός από υπηρεσίες ραδιοφώνου και υπηρεσίες πολιτικές. Αυτό θα συμβεί!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Σας ευχαριστώ.
Το λόγο έχει ο κ. Παυλόπουλος.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά: Πείτε μου ένα παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή –γιατί δεν αλλάξαμε τίποτα στον τομέα αυτό και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε- στο χώρο, παραδείγματος χάριν, της δημοτικής ραδιοφωνίας, ένα παράδειγμα, που να λειτουργούσε σταθμός ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Ως ιδιωτικού δικαίου λειτουργούσε ειδικού σκοπού.
Και όταν τον κάνεις ανώνυμη εταιρία, δεν σημαίνει ότι μπαίνει στο Χρηματιστήριο. Του δίνεις μια νομική μορφή, κυρία Κανέλλη, που στη σύγχρονη εποχή – στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζούμε, σε έναν κόσμο ζούμε, μπορεί να μην αρέσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, αλλά είναι μια πραγματικότητα- πρώτον, συνταγματικά και να ήθελα δεν γίνεται να κάνω νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δεν γίνεται αυτό και το ξέρετε!
Επιπλέον και να μπορούσα να το κάνω, δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν γιατί αντιλαμβάνεστε στο σύγχρονο και κοινοτικό τοπίο για οτιδήποτε αφορά επενδύσεις, προγράμματα, οτιδήποτε δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας τέτοιος σταθμός με αυτή τη μορφή.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Το ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν με εμποδίζει να το ζητάω!
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Κάτω, λοιπόν από αυτές τις περιστάσεις μου ζητάτε να κάνω κάτι το οποίο και αντισυνταγματικό θα ήταν και θα μπορούσε να επιβιώσει.
Δεύτερον –το τονίζω- δεν αλλάζω τίποτα στη νομική μορφή, με την έννοια ότι δεν κάνω το δημοσίου δικαίου ιδιωτικού δικαίου. Το ιδιωτικού δικαίου το κάνω έτσι ώστε να αποκτήσει μια νομική μορφή που δεν το εμπορευματοποιεί.
Ξέρετε ότι η έννοια της ανώνυμης εταιρίας δεν οδηγεί στην εμπορευματοποίηση. Ξέρω πολλούς ειδικού σκοπού που εμπορευματοποιούνται και ξέρω πολλές ανώνυμες εταιρίες που λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες, γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσουν οικονομικά να επιβιώσουν.
Όμως δεν σημαίνει αυτό το πράγμα εμπορευματοποίηση. Ίσα-ίσα σημαίνει διαφάνεια, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών επιβάλλει κανόνες διαφάνειας που δεν υπάρχουν στα ειδικού σκοπού.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σημαίνει ο δήμαρχος μάνατζερ. Αυτό σημαίνει!
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Ξέρετε ότι οι ανώνυμες εταιρίες πολλές φορές λειτουργούν με καλύτερους κανόνες ελέγχου από ό,τι του ειδικού σκοπού. Να πού φτάσαμε με τις ειδικού σκοπού!

(DE)
(GK)
Δεν το βλέπετε πραγματικά ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούσαν σε δήμους οι οποίοι -το είπα πριν και δεν άκουσα απάντηση- θεωρείτε σωστό, δηλαδή, ο οποιοσδήποτε δήμος ανεξάρτητα ποιες ικανότητες έχει -και έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα- δεν το ξέρετε τι έγινε στα Λιόσια, δεν το γνωρίζετε;
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Αμ, το ξέρω γι’ αυτό σας το λέω.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Από ποδοσφαιρικές ομάδες στην πρώτη κατηγορία μέχρι ραδιοφωνικούς σταθμούς. Και αφού προσέλαβαν προσωπικό με αδιαφάνεια και χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, όσο θέλανε και για ό,τι θέλανε, από εκεί και πέρα, το κράτος να πληρώσει.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Το ξέρω πάρα πολύ καλά τι έγινε στα Λιόσια. Ότι έγινε και με τη χωματερή.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Ο ελληνικός λαός τα πληρώνει, κυρία Κανέλλη. Και δεν θα αφήσω ποτέ εγώ, ως Υπουργός, θα βάλω ό,τι δυνατότητες ελέγχου έχω για να λέω «Ναι, ελεύθερη ραδιοφωνία να έχει, χωρίς κανένα κομματικό χρώμα, ο κάθε δήμος». Όποιος μπορεί, όμως. Όποιος μου λέει ότι με το οικονομικό πρόγραμμα που έχει, μπορεί να συντηρήσει τους σταθμούς αυτούς.
Αλλιώς, από εκεί και πέρα, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει οτιδήποτε, να προσλαμβάνει, να μην έχει κανέναν έλεγχο και να γυρνάει στο κράτος και να λέει: «Εξασφαλίστε μου από εκεί και πέρα και το ραδιοφωνικό σταθμό και τους εργαζομένους»; Αν αυτό αποτελεί πολιτική Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγώ σας λέω ότι δεν αποτελεί. Ναι στην ελεύθερη ραδιοφωνία των δημοτικών σταθμών, αλλά όταν, όμως, είναι δυνατόν ο δήμος να μου πει πώς μπορεί αυτό να το κάνει με τους πόρους που έχει.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το ίδιο κάνατε.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Αλλιώς είναι μετάθεση ευθυνών και το τονίζω ότι αυτό το πράγμα είναι κακό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι κακό για την εθνική οικονομία. Το λέω για πολλοστή φορά.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κύριε Υπουργέ. Το ίδιο κάνατε και με τους βρεφονηπιακούς.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Τα χρήματα που σπαταλούν πολλές φορές δήμαρχοι μόνο και μόνο για να κάνουν μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς προσωπικές πολιτικές, τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Και το Κομμουνιστικό Κόμμα στα χρήματα του ελληνικού λαού ξέρω ότι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μέχρι το τέλος.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Και εγώ ευχαριστώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: